Prve volitve v zgodovini Slovenije, ko je kandidatke in kandidate predlagalo ljudstvo. Končno lahko izbiramo in volimo srčno. SRČNA IZBIRA ZA SPREMEMBO. Nestrankarska ljudska lista gibanja Zdrava družba. 

Vse kandidatke in kandidati Nestrankarske liste gibanja Zdrava družba smo podpisali Poslansko zavezo sebi in ljudstvu (pdf). Za to smo se odločili iz spoštovanja do volivk in volivcev. Odpovedujemo se poslanskim privilegijem in v parlament vnašamo prepotrebno etiko ter zapoved našega delovanja v korist vseh ljudi.

mojca-vene

Mojca Vene

 • Volilni okraj: Jesenice
 • Številka na glasovnici: 3

Živim v Vrbi. Po delu v državni upravi in uspešnejših privatnih podjetjih, desetletje delujem v družinskem podjetju. Da smo lahko začeli tvorno  sodelovati, je bilo treba preseči osebne različnosti, stopiti skupaj in usmeriti energijo v skupen cilj – za dobro družine, poslovnih partnerjev in strank. Povezovanje, sodelovanje in ciljno usmerjeno delovanje z vrednotami je tisto, za kar se bom vedno zavzemala … ker mi je mar za vse nas. 

franci-humerca

Franci Humerca

 • Volilni okraj: Radovljica 1
 • Številka na glasovnici: 3

Po izobrazbi in delovnih izkušnjah sem informatik in knjigovodja, red mi od nekdaj veliko pomeni. Po srcu sem ljubiteljski fotograf, tudi skozi objektiv iščem kakovost. Tako v naravi, kot med ljudmi. V gibanju Zdrava družba in nestrankarski ljudski listi vidim priložnost, da Sloveniji vrnemo red in zdravje. V vseh pogledih.

zvone-stojnsek

Zvonko Stojnšek

 • Volilni okraj: Radovljica 2
 • Številka na glasovnici: 3

Moje ime je Zvonko Stojnšek. Živim v Radovljici. Sem mož, oče dveh otrok in ponosni stari oče. Zaposlen v Pošti Slovenije, v logistiki, na delovnem mestu referenta za dostavo. Zavzemam se za naše otroke in njihovo brezpogojno zaščito. Ne smemo dovoliti, da na njih izvajajo kakršnekoli eksperimente.

peter-kozjek

Peter Kozjek

 • Volilni okraj: Kranj 1
 • Številka na glasovnici: 3

Moje ime je Peter Kozjek in moj poklic je fotograf. Trideset let sem živel v Kranju, fotografiral sem za Gorenjski glas, potem je prišla fotografija mode, turizem in vse naprej. S Sandro imava hčeri Anjo in Sofijo; in med tem, ko že dvajset let živim z družino v Tržiču, iščem odgovore skozi ezoterično filozofijo. Ezoterika je drugačen pogled na vse reči: Duhovni svet je resničnejši kot verjame večina. Vse je prinesel en sam Stvarnik, mi ga imenujemo Bog, Indijanci mu rečejo ded. Na svetu smo le nekaj jeseni; tukaj smo zato, da se naučimo živeti v harmoniji med seboj — in do matere Zemlje.

kristjan-kozelj

Kristjan Koželj

 • Volilni okraj: Kranj 2
 • Številka na glasovnici: 3

Moje ime je Kristjan Koželj. Sem kandidat za poslanca pri prvi Nestrankarski Ljudski Listi gibanja Zdrava Družba in sicer v volilnem okraju 5, Kranj II. Za nas lahko volite če obkrožite številko 3. Star sem 30 let, delam kot osebni asistent, po izobrazbi pa sem magister politologije, kar menim, da mi daje dobro izhodišče za delo v politiki. Za kandidaturo sem se odločil, ker vem, da rešitve za trenutno stanje obstajajo. So lažje rešljive, kot si lahko predstavljamo, le prepotreben dialog je potrebno vzpostaviti.

klavdija-podjed

Klavdija Podjed

 • Volilni okraj: Kranj 3
 • Številka na glasovnici: 3

Sem mati trem otrokom. Po izobrazbi sem specialistka za mednarodno poslovanje. Kot že zadnji dve leti, se bom še naprej zavzemala za pravice naših otrok in njihov staršev v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Ne smemo več dovoliti, da se zdravim otrokom natikajo maske, da se pogojuje izobraževanje v šoli s PCT pogojem in se diskriminira drugače misleče otroke.

brane-kvasnik

Branko Kvasnik

 • Volilni okraj: Tržič
 • Številka na glasovnici: 3

Sem oče treh sinov, živim v Tržiču že več kot 15 let, drugače pa prihajam iz Lesc. S partnerko, se oba zavedava, da so potrebne spremembe. Že več kot 25 let s petimi zaposlenimi soustvarjamo uspešno grafično podjetje. Sem motorist, navdušen jadralec in večni iskalec prostega časa, zato sem vesel vsakega trenutka v bližnjih hribih ali svojem malem sadovnjaku. Sem tudi oseba, ki se borim za SVOBODE, za POŠTENO POROČANJE medijev, za normalen DOSTOP DO ZDRAVNIKA in še bi lahko našteval in verjamem, da skupaj lahko spremenimo stvari na bolje. Na volitvah dokažimo, da imamo ljudje MOČ!

damir-pintaric-1

Damir Pintarič

 • Volilni okraj: Škofja Loka 1
 • Številka na glasovnici: 3

Moje ime je Damir Pintarič, trenutno zaposlen kot terenski serviser čistilnih strojev, kar pomeni da sem čisto navaden državljan RS, tako kot vsi. K gibanju Zdrava družba sem se pridružil, ker imam dovolj korupcije, neprestanega laganja trenutne vlade, norčevanja iz ljudi, ki pošteno delajo in si težko privoščijo dostojno življenje, predvsem pa da se zaščiti otroke ter starejše, ker kdo jih bo zaščitil če ne mi. Kdaj bomo lahko zadihali in se za trenutek ustavili – ko bodo vsi državljani preskrbljeni in ne bo več potrebno delati dobrodelnih akcij, da se nahranijo lačna usta, ker za to bi morala poskrbeti vlada. Hočemo spremembe!!!

tadeja-zgaga

Tadeja Zgaga

 • Volilni okraj: Škofja Loka 2
 • Številka na glasovnici: 3

Kot profesorica umetnostne zgodovine in sociologinja kulture in waldorfski učitelj sem delala v javnih in tudi privatnih zavodih. Sem ustanoviteljica društva Živomodro, kjer sem izvajala projekte na temo trajnostne mobilnosti in promocije podeželja. Vedno sem motivirana za udejanjanje primerov dobrih praks, ker iz izkušenj vem, da je vse možno, kjer je volja. Moja prioriteta je ureditev področja prehrambene samooskrbe in pedagogike, oba področja si končno zaslužita izhod iz slepe ulice.

robin-majnik

Robin Majnik

 • Volilni okraj: Kamnik
 • Številka na glasovnici: 3

Po srcu sem Gorenc, zaveden Slovenec in kreativen inovator. Avtor knjige Samooskrba za telebane! Razvil in izdelal sem vertikalno vetrno elektrarno z generatorjem, ki že pri majhnem vetru proizvaja elektriko. Pet let sem že energetsko neodvisen. Prizadeval se bom Slovenijo spremeniti v ENERGETSKO NEODVISNO IN ZDRAVO DRUŽBO vseh državljank in državljanov, kjer bo vsakomur zagotovljeno srečno, varno, zdravo in ustvarjalno življenje. 

katarina-bosnjak

Katarina Bošnjak

 • Volilni okraj: Idrija
 • Številka na glasovnici: 3

Sem Katarina Bošnjak, po izobrazbi specialni pedagog. Z bolečimi občutki opazujem velike poškodbe, ki smo jih dopustili nad mladežjo v šolstvu. Kot kandidatka bom zavzeto branila temeljne otrokove pravice in se zavzemala za celovito prenovo šolskega sistema. Obrnimo šolo v prostor, kjer se otroci naučijo želje po učenju

david-zorc

David Zorč

 • Volilni okraj: Tolmin
 • Številka na glasovnici: 5

“Vem, da nič ne vem”, je nekoč izjavil modrec. Težko je vedeti, kaj je prav in kaj narobe, v poplavi informacij prepletenih z interesi posameznikov ali skupin, v iluziji materialnosti. Duša in srce sta edina, ki poznata resnico.

martina-kos-1

Martina Kos

 • Volilni okraj: Piran, Izola
 • Številka na glasovnici: 5

Sem velika ljubiteljica narave in vsega pristnega, preprostega in zdravega. Rada raziskujem globine življenja, njegove skrivnosti in modrosti. Vedno sem imela poseben čut za pravičnost in poštenje in se zanju bila pripravljena boriti. Moja želja je pripomoči, da na novo izgradimo družbo, v kateri se bomo vsi dobro počutili.

robert-skrokov

Robert Škrokov

 • Volilni okraj: Koper 1
 • Številka na glasovnici: 5

Sem zagnan, predan in marljiv. V težkih problemih vidim izziv. Moje delo poteka na morju, kjer se vedno soočamo z nepredvidljivim. Trenutno je z nami zatišje pred nevihto, da pa lahko prispemo v varni pristan, se moramo VSI zavzeti in biti pripravljeni ZA spremembo smeri, v katero plujemo.

franc-maleckar

Franc Malečkar

 • Volilni okraj: Koper 2
 • Številka na glasovnici: 5

Sem 66 letni upokojen inštruktor CŠOD, naravovarstvenik, nasprotnik tako sežigalnice odpadkov v Luki kot plinskih terminalov. Zavzemam se tudi za to, da ustavimo odvzem socialnih in civilizacijskih pravic za primitivni kapitalizem in zapravljanje denarja naših vnukov – sramota, da je 40.000 mladih brez dela in prisiljenih v pogoje brezizhodnosti! Za občino Ankaran se bom trudil, da dobi nove centralne funkcije (upravna enota, glasbena šola…), skrb starejšim, dvig nivoja samooskrbe, operativne obale pristanišča dlje od naselja in turizma.

olga-knez-in-darjo-humar

Olga Knez

 • Volilni okraj: Sežana
 • Številka na glasovnici: 5

Odlikuje me ljubezen do Krasa, kraške pokrajine in Kraševcev ter širšega slovenskega prostora. Z novinarstvom sem se kot rojena Kraševka srečala že v srednji šoli. O lepotah in z zanosom seznanjam javnost skoraj 45 let s prispevki z najrazličnejših področij življenja. Dr. Janez Drnovšek me je odlikoval kot najbolj prijazno uslužbenko po izboru občanov za april 2002. Za moje uspehe na področju novinarstva mi je Občina Sežana podelila Plaketo Srečka Kosovela za leto 2018.

olga-knez-in-darjo-humar

Darjo Humar

 • Volilni okraj: Ilirska Bistrica
 • Številka na glasovnici: 5

Darjo Humar, do junija 2016 zaposlen kot prometnik na Slovenskih železnicah, sedaj aktiven upokojenec. Rekreativni športni navdušenec (nogomet, tenis) in zadnja tri leta motorist. Moja vizija je, da z sodelovanjem v NLL postavimo sistem, ki bo pravičen in prijazen ljudem, torej sistem za ljudstvo.

katarina-temkova

Katarina Temkova

 • Volilni okraj: Postojna
 • Številka na glasovnici: 5

Sem Pivčanka, Slovenka, Zemljanka, mati treh najstnikov, bojevnica, v kateri sta združeni ženska modrost prednic in čisto srce. Sem del spremembe v svetu, ki vodi v smer povezovanja, integritete in soustvarjanja na novih srčnih temeljih, skozi ljudi, ki imamo prebujena srca in držimo jasno vizijo, kakšno Slovenijo si želimo.

mima-zadnek

Mima Zadnek

 • Volilni okraj: Nova Gorica 1, Nova Gorica 2
 • Številka na glasovnici: 5

Zagovarjam pristno sodelovanje z ljudmi v lokalnem okolju. Potrebno je prisluhniti stiskam ljudi in pristopiti h konstruktivnemu reševanju problemov ter pričeti delati v dobrobit vseh ljudi. Kot predstavnica ljudstva bom zastopala interese malega človeka in NE elit! Vodijo me srčnost, pozitivna energija in socialni čut. Po dolgoletnih izkušnjah dela v zdravstvu svoj doprinos vidim prav na področju zdravstva in sociale. Želim si zdravo in zadovoljno družbo, lepšo prihodnost za naslednje generacije. Kot večna optimistka z veliko pozitivne energije in želje po spremembi, vem, da nam skupaj lahko uspe! Srčno ZA spremembe.

majin-maraz

Majin Maraž

 • Volilni okraj: Ajdovščina
 • Številka na glasovnici: 5

Svoj največji doprinos vidim predvsem v prizadevanjih za vzpostavitev pogojev v korist varovanja zdravja ljudi in našega okolja. Potrebno je ozaveščati ljudi o zdravem načinu življenja, opozarjati na škodljivosti elektromagnetnega sevanja, kar je tudi del moje magistrske naloge. Rad imam direkten stik z ljudmi in pristno komunikacijo.

andrej-plevnik

Andrej Plevnik

 • Volilni okraj: Logatec
 • Številka na glasovnici: 12

Slovenija potrebuje spremembe. Že 15 let v poslovnem svetu kot trener izobražujem vodje za boljše odnose, sodelovanje in medosebno spoštovanje in uvajanje sprememb. Slovenija ima vse danosti za uspeh. Smo marljivi, inovativni in delovni ljudje. S svojimi izkušnjami in zrelostjo želim prispevati k pozitivnim spremembam in boljšemu življenju vseh.

tomaz-grom

Tomaž Grom

 • Volilni okraj: Vrhnika
 • Številka na glasovnici: 12

Kandidiram zato, ker preko nestrankarske LJUDSKE LISTE gibanja Zdrava družba kandidati prvič v zgodovini Slovenije vstopamo na volitve brez stranke in obenem z največjo možno legitimiteto podpore ljudstva do sedaj. Moja zaveza je delovati po svoji vesti v najvišje dobro vseh ljudi in pri tem vztrajati navkljub pričakovanim pritiskom.

miran-gorse

Miran Gorše

 • Volilni okraj: Ljubljana Vič – Rudnik 1
 • Številka na glasovnici: 12

Prizadevam si za skrb za okolje s prehodom na ekološko kmetijstvo z doseganjem visoke samozadostnosti in prehod na nizkoogljično energetsko samozadostnost.  Zavzemam se za preventivno skrb za zdravje ter ukinitev vseh škodljivih neustavnih ukrepov in diskriminacij.

sonja-novakovic-jelen

Sonja Novakovič Jelen

 • Volilni okraj: Ljubljana Vič – Rudnik 2
 • Številka na glasovnici: 12

Prihajam z Rakitne in sem mati dveh otrok. Po poklicu sem ekonomistka, zaposlena v gospodarstvu in z delovnimi izkušnjami v financah, davkih, računovodstvu in reviziji. Za kandidaturo sem se odločila, ker želim aktivno prispevati k ustvarjanju zdrave družbe, ki temelji na človečnosti in svobodni izbiri posameznikov ter omogoča blaginjo za vse. Verjamem, da lahko to dosežemo, če bomo kot ljudstvo delovali povezovalno in s ciljem za skupno dobro. Naredimo to za naše zanamce.

milan-povse

Milan Povše

 • Volilni okraj: Ljubljana Vič – Rudnik 3
 • Številka na glasovnici: 12

Sem preprost suverenist, ki ceni tradicijo in spoštuje Zemljo. Optimist, ki vidi modro nebo za temnimi oblaki.

mateja-plevnik

Mateja Plevnik

 • Volilni okraj: Ljubljana Vič – Rudnik 4
 • Številka na glasovnici: 12

Zaradi ljubezni do živali in želje po pomoči drugim že 20 let opravljam veterinarski poklic. Ob Stiskah ljudi med koronsko krizo, ki niso imeli dostopa do zdravnika, me je bolelo srce. Zavzemam se za takojšnjo brezplačno razdelitev protikovidnih zdravil vsaki družini in za kompletno prenovo zdravstvenega sistema. Verjamem, da to lahko storim v okviru nestrankarske ljudske liste gibanja Zdrava Družba.

tarra-stermsek-kristan-1

Tarra Stermšek Kristan

 • Volilni okraj: Ljubljana Center
 • Številka na glasovnici: 12

Umetnost je moja strast, politika postaja moje življenje. Želim soustvarjati boljše pogoje za življenje v Sloveniji in menim, da moramo biti tudi mladi zastopani v Državnem zboru. Zavzemam se za dostopne najemnine za vse, urne postavke, ki omogočajo dostojno preživetje mladim ter dostopnost izobrazbe in kulture mladim in mladim po srcu.

barbra-jermann

Barbra Jermann

 • Volilni okraj: Ljubljana Šiška 1
 • Številka na glasovnici: 12

Od nekdaj sem bila drugačna in pred časom, na nek način v ospredju, a raje v drugi vrsti. Tokrat pa stopam naprej, saj  je skrajni čas za spremembo, če želimo rešiti človečnost. Sem človek medijev, predvsem novinarka in  urednica, ki se zaveda, da je dobra le toliko kot je dobra njena ekipa. Zato prisegam na moč skupine.

darko-begic

Darko Begić

 • Volilni okraj: Ljubljana Šiška 2
 • Številka na glasovnici: 12

Moje vodilo je skrb za psihofizično, telesno in duševno zdravje slehernega človeka, otrok in njihov razvoj. Zavzemam se za spremembe v šolstvu/izobraževanju, sodstvu, zdravstvu, policiji, vojski, civilni zaščiti, gospodarstvu, organizacijah, podjetjih … Podpiram ranljive skupine starejših oseb, aktivno medgeneracijsko sodelovanje, vključevanje starostnikov v družbo … Pridružujem se delovanju na samooskrbnem nivoju ter okolju ter si prizadevam za spremembe zakonodaje na vseh področjih in svobodno izbiro pri vseh odločitvah in odločanjih, cepljenju, testiranju, nošenju mask …

bostjan-korelc

Boštjan Korelc

 • Volilni okraj: Ljubljana Šiška 3
 • Številka na glasovnici: 12

Zavzemamo se vrniti ljudstvu neposredno demokracijo, ko se mora glas ljudstva slišati neposredno v obliki referendumov.

jure-pogacnik-2

Jure Pogačnik

 • Volilni okraj: Ljubljana Šiška 4
 • Številka na glasovnici: 12

Jure Pogačnik, univ. dipl. prav., aktivist za pravice živali, okolja in ljudi. Zadnjih 17 let opozarjam na kršenje človekovih pravic v sistemu obveznega cepljenja in se zavzemam za opustitev cepilne represije. Sem pisec strokovnih in poljudnih prispevkov, avtor petih zakonskih predlogov in človek, ki je za izboljšanje družbe vložil na tisoče ur prostovoljnega dela.

gregor-kos-1

Gregor Kos

 • Volilni okraj: Kočevje, Ljubljana Bežigrad 2
 • Številka na glasovnici: 4

Sem oče, sin, mož in brat. Živim z odprtimi očmi in poslušam z odprtimi ušesi. In čutim na mestu, namenjenim čutenju. Zavedam se, da smo zadnja generacija, ki še lahko udejanji spremembo. In zadnja generacija, ki lahko ubrani človeštvo pred transhumanizmom. Kdaj, če ne zdaj? In kdo, če ne mi! 

leon-mikulin

Leon Mikulin

 • Volilni okraj: Ribnica – Dobrepolje
 • Številka na glasovnici: 4

Kot bivši športnik sem se naučil, da kolektivno delovanje premaga izzive, ki se zdijo nepremagljivi. Gibanju Zdrava družba sem se pridružil s srčno željo po spremembi in delovanju v najvišje dobro vseh. Zavzemam se za ekološko kmetovanje in ker na otrocih »svet stoji« sem tudi za pozitivno spremembo v šolskem sistemu (učenje za življenje).

nina-kozar

Nina Kožar

 • Volilni okraj: Grosuplje
 • Številka na glasovnici: 4

Kot večna optimistka, verjamem v moč povezanih in srčnih ljudi. Čutim, da s pravimi vrednotami, lahko kreiramo parlament, ki bo služil ljudem in ne obratno. Kot bodoča poslanka, čutim klic in željo, spreminjati ta svet na bolje. Za dobro vseh ljudi, živali in našega planeta. Skupaj, povezani za dobro vseh in vsega.

darko-brezovar

Darko Brezovar

 • Volilni okraj: Ivančna Gorica
 • Številka na glasovnici: 4

Kot bivši športnik in nekdo ki deluje v vrhunskem športu se zelo dobro zavedam pomena vztrajnosti na poti doseganja zastavljenih ciljev. Živimo v času, ko so ogrožene tako rekoč vse civilizacijske vrednote, ki smo jih z veliko muko pridobili skozi čas. Prepričan sem, da smo z ekipo odgovor na trenutno situacijo in da nas ne more zaustaviti nobena sila, ker nič me more zaustaviti ideje katere čas je nastopil.

apolonija-bobnar

Apolonija Bobnar

 • Volilni okraj: Ljubljana Moste – Polje 1
 • Številka na glasovnici: 4

V Gibanju ZDRAVA DRUŽBA dana beseda velja in se obljube uresničijo. Etično in moralno ravnanje je naše vodilo.  Ravnanje po volji ljudstva in delovanje v dobro vseh je naš moto. Državna uprava, poslanci in ministri so v službi ljudstva. Skupne rešitve, ki so dobre za vse, iščemo skupaj.

enes-hodzic

Enes Hodžić

 • Volilni okraj: Ljubljana Moste – Polje 2
 • Številka na glasovnici: 4

Prepričan sem da lahko z drugačnim, iskrenim, zavestnim in srčnim pristopom v politiki naredim spremembo na boljše. Izvirati z idejami iz lokalnega okolja in prisluhniti ljudem na lokalni ravni ter te ideje realizirati na državnem nivoju je način s katerim nam bo uspelo izboljšati življenje vseh nas. Vaš glas za mene je moja obveza izpolnjevati vaše potrebe in interese, hvala za vaš glas

ales-sedej

Aleš Sedej

 • Volilni okraj: Ljubljana Moste – Polje 3
 • Številka na glasovnici: 4

Država mora služiti ljudstvu. Tako kot se je delalo z državljani zadnji dve leti, je zame absolutno nesprejemljivo. Zavzemam se za dostojnejše življenje vseh prebivalcev te naše dežele. Za boljše šolstvo, dostopno zdravstvo, samooskrbo in za perspektivnejšo prihodnost mladih.

valerija-korosec-1

Valerija Korošec

 • Volilni okraj: Ljubljana Bežigrad 1
 • Številka na glasovnici: 4

Na nestrankarski ljudski listi gibanja Zdrave družbe, po Erich Frommu, kandidiram #zaUTD vizijo, ki obsega Univerzalno-Tržno-Demokratične dobrine, dohodek, storitve, delo, svobodno odločanje o lastnem telesu in neposredno e-demokratično odločanje v skupnosti s pariteto zastopanja po spolu.

nevenka-murenc-1

Nevenka Murenc

 • Volilni okraj: Domžale 1
 • Številka na glasovnici: 4

Že 30 let sem aktivno udeležena v sindikatu in iz prve roke vem, kako hitro lahko sistem »požre« malega človeka in kako pomembni so zakoni, ki varujejo človeka in njegove pravice. Zato menim, da je čas, da preidem na višji nivo. Ključno je že v osnovi previdno izbirati, postavljati in varovati postavljene zakone, ki so tam v dobro ljudi. Moj boj je za vse nas, navadne ljudi, ki potrebujemo, da je naš glas slišan.

dora-pal

Dora Pal

 • Volilni okraj: Domžale 2
 • Številka na glasovnici: 4

Rada imam življenje in verjamem, da lahko z iskrenostjo, ljubeznijo in 100% Lučjo obrnemo svet na bolje. Biti del Gibanja Zdrava družba mi daje pogum in moč za trud in delo, ki je potrebno, da se povežemo in vnesemo v Slovenijo novo perspektivo, ki v nas že dolgo tli. Da bomo suverena država neodtujljivih človekovih pravic in svoboščin, ustavne demokracije in pravne ureditve vseh državljank in državljanov. Da  bomo postajali samooskrbna država, ne le le pri oskrbi s hrano, tudi pri šolanju otrok in varovanju zdravja. 

mateja-kreuh

Mateja Kreuh

 • Volilni okraj: Šentjur, Celje 1
 • Številka na glasovnici: 1

Svoje poslanstvo čutim v tem, da znanje, ki ga prejemam skozi svoje raziskovanje duhovnosti in osebne rasti, delim s hvaležnostjo, ponižnostjo in ljubeznijo. Za podporo in moč se vedno zazrem v svoje srce, v dom moje duše in vseh vrlin, ki jih cenim. V tem duhu želim delovati tudi za vse Nas!

marjan-racnik

Marjan Račnik

 • Volilni okraj: Celje 2, Radlje
 • Številka na glasovnici: 1

Odraščal sem na kmetiji in se naučil delati. Cenim naravo in to, kar nam daje. Bil sem delavec v proizvodnji, nato komercialist, sedaj sem samostojni podjetnik. Že 15 let sem poslovni trener za treninge komunikacije in timskega dela. Sem pisec in avtor knjig. Zavzemam se za ustvarjanje pogojev, kjer lahko vsak zdrav odrasel človek živi od svojega dela, da se spoštujejo ustavne pravice in da kot država ohranimo svojo suverenost.

srecko-prislan

Srečko Prislan

 • Volilni okraj: Žalec 1, Ravne na Koroškem
 • Številka na glasovnici: 1

Za kandidaturo in volitve v DZ RS sem se odločil na nagovor prijateljev in znancev, ki mi zaupajo in znajo moje strokovne in delovne izkušnje ter družbeno-politično delovanje v preteklosti, kajti za uspešno poslanstvo je potrebno predvsem znanje, pogum in pozitivne moralno etičnih vrednote, ki omogočijo realizacijo zastavljenih skupnih ciljev in boljše življenje za vse: starejše, mlade, invalide, delovne in poštene ljudi. Zavedam se, da le z odgovornim odnosom do sočloveka in življenja vseh ter osebno odgovornostjo za svoja dejanja lahko gradimo sožitje, medsebojno spoštovanje med ljudmi ter ustvarjamo pogoje za uspešno, suvereno in svobodno Slovenijo. Zato stopimo skupaj, da se sliši “Glas LJUDI” ter oblast spet prevzamemo ljudje in uveljavimo reklo: “Delu in poštenju čast in oblast – da Slovenec na svoji zemlji spet postal bo svoj gospodar!”

marta-vehovar

Marta Vehovar

 • Volilni okraj: Žalec 2
 • Številka na glasovnici: 1

Zavzemam se za slovenski jezik kot vrednoto, za šolski prostor, ki spodbuja in razvija ustvarjalnost in kritično mišljenje, ter za duševno zdravje otrok in starostnikov. Moje vrline so sočutje, prijaznost, pravičnost in širokosrčnost. To je izhodišče za ustvarjanje lepšega sveta.

bojana-pustinek-miocic

Bojana Pustinek Miočić

 • Volilni okraj: Mozirje, Velenje 2
 • Številka na glasovnici: 1

Zavzemam se za temeljne človekove pravice in svoboščine, za šolo, ki bo spodbujala in razvijala vrednote, otrokove sposobnosti in potenciale. To je šola, kjer bo temelj zdravo učno okolje in kritično razmišljanje.

karen-kralj

Karen Kralj

 • Volilni okraj: Velenje 1
 • Številka na glasovnici: 1

Kot mati in osveščena državljanka RS si želim za naše otroke, ter vse nas, svobodnega življenja brez omejevanja, zato sem za dosledno upoštevanje Ustave RS in izbris 3.a člena iz Ustave RS. Volja ljudstva na plebiscitu, dne 23. decembra 1990 je bila jasna, naloga predstavnika ljudstva pa je slediti volji ljudi.

dusan-hartman

Dušan Hartman

 • Volilni okraj: Slovenj Gradec
 • Številka na glasovnici: 1

Sem pošten, odgovoren, odločen. Sprejemam izzive in iščem nove rešitve. Delujem razsodno, odločno in vztrajno. Ne maram laži in krivic, ki jemljejo ljudem svobodo. Zaradi odgovornosti, pravičnosti in spoštovanja do sebe, otrok in slehernega sočloveka želim aktivno soustvariti boljšo, varno prihodnost.

polona-kambic-1

Polona Kambič

 • Volilni okraj: Črnomelj, Novo mesto 2
 • Številka na glasovnici: 15

Sem Polona Kambič, poročena preko 35 let in mama trem odraslim sinovom. Že tretji mandat sem ponosna županja najlepše Občine Semič. Moje mesto je na strani običajnih ljudi, zato želim postati vaša poslanka in s svojimi vrlinami človečnosti poskrbeti za vse ljudi. Le tako sem lahko še naprej jaz, odločna in hkrati ljubeče ženstvena.

katja-celic-1

Katja Čelič

 • Volilni okraj: Novo mesto 1, Krško
 • Številka na glasovnici: 15

Katja Čelič, večna zagovornica resnice in pravične obravnave, socialna delavka, družinska mediatorka, partnerka in mama. Moje poslanstvo je sočutna podpora najranljivejšim posameznikom naše družbe. Čas je, da predstavniki ljudstva v politiko vnesemo več srčnosti, odgovornosti in konstruktivne komunikacije. Za svobodo in izbiro.

vitoslav-leskovec-1

Vitoslav Leskovec

 • Volilni okraj: Trebnje
 • Številka na glasovnici: 15

Sem Vito Leskovec, dizajner, oče, idealist. Za kandidaturo sem se odločil, ker ne morem več stati ob strani in gledati, kako nam politika in globalni kapital načrtno uničuje vse, kar nam je sveto in osnova za življenje; zdravje, otroke, našo deželo, kmetijstvo, industrijo, malega človeka z njegovim potrebami in osebnimi svoboščinami ter pravicami.

joze-muc

Jože Muc

 • Volilni okraj: Brežice
 • Številka na glasovnici: 15

Sem Jože Muc, oče, glasbenik, čebelar, iz kmečko -delavske družine, sočuten do ljudi, zavzet za visok nivo etike, pravičnosti, človeškosti, za objektivno informiranost in svobodo izbire, za neodvisnost in samooskrbo, za delo javnih ustanov v korist ljudi, za neposredno demokracijo – oblast ljudstva.

natalija-potocnik-1

Natalija Potočnik

 • Volilni okraj: Sevnica, Laško
 • Številka na glasovnici: 15

Sem Natalija Potočnik in sem se za kandidaturo odločila, ker verjamem v politično neoporečnost gibanja Zdrave družbe, ki deluje za dobro ljudi, ter upošteva integriteto in svobodno odločanje sleherne(ga) posameznice(ka). Samo na tak način lahko prispevam k aktivnemu kreiranju političnega sistema, kjer se spoštuje in upošteva mnenje ljudstva.

goran-mlakar

Goran Mlakar

 • Volilni okraj: Litija
 • Številka na glasovnici: 15

Ko govorimo o mladih, moramo govoriti tudi o starejših in povezavi med generacijami. Če ne bi bilo naših prednikov, mi ne bi bili tu. Zelo jasno. Spoštujte starejše tako kot oni nas spoštujejo, imajo modrost, mi norost in super smo pravilna kombinacija. Ko govorimo o okolju, zabredli smo. A še je čas. Mati Zemlja potrebuje pomoč. Lahko ji pomagamo in znamo. Poskrbeti moramo za ČISTO okolje za zanamce in za nas. ZDAJ! Samooskrba, ključen dejavnik pri preživetju. Domača hrana, voda in življenje so pomembni stebri našega obstoja.

darija-kovacic-1

Darija Kovačič

 • Volilni okraj: Hrastnik – Trbovlje
 • Številka na glasovnici: 15

Nestrankarski ljudski listi gibanja Zdrava družba sem se pridružila zato, ker je skrajni čas, da povsem navadni  ljudje, ki se nismo nikoli ukvarjali z državno politiko, spremenimo sistem od znotraj. Absolutna svoboda odločanja o kakršnihkoli medicinskih posegih na lastnem telesu. #Kdaj če zdaj??!! Kdo, če ne mi?!!#

vinko-sladoljev

Vinko Sladoljev

 • Volilni okraj: Zagorje
 • Številka na glasovnici: 15

Vinko Sladoljev, univ. dipl. inž. elektrot., profesor fizike, oče, 11 let zaposlen v gospodarstvu in 29 let v izobraževanju. Pogosto v prvih vrstah pri delu, športu, zabavi, plesu, petju, krvodajalstvu in sočutju. Če je potrebno, po tehtnem premisleku, je smotrno ubrati drugačno pot (Sokratova prva učna ura). Zato pomagam ustvarjati zdravo družbo

karel-lipic-1

Karel Lipič

 • Volilni okraj: Šmarje pri Jelšah
 • Številka na glasovnici: 3

Pred 30 leti sem bil med soustanovitelji Slovenskega ekološkega gibanja (SEG) in več kot 50 let delujem na področju varstva okolja in narave. Imam status ekološkega kmeta in želim ohraniti naravo za naše potomce. Gibanje Zdrava družba lahko bistveno pripomore v slovenskem prostoru k vzpostavitvi in sodelovanju civilne družbe, nevladnega sektorja, politike in stroke. Ohranitev in varovanje okolja ter vrnitev oblasti ljudstvu je naša prihodnost.

ludvik-leon-unterlehner

Ludvik Leon Unterlehner

 • Volilni okraj: Slovenska Bistrica
 • Številka na glasovnici: 3

Vsi se zavedamo, da sreča, mir in ljubezen izhajata  iz posameznika, se kali v družini ter se odraža v skupnosti in državi. Za dosego tega sta nujno potrebna osebna svoboda, suverenost, mir in častivreden odnos drug do drugega ter neokrnjena narava, ki nam ter našim otrokom omogoča rast in blaginjo.

marko-brumec

Marko Brumec

 • Volilni okraj: Slovenske Konjice
 • Številka na glasovnici: 3

Sem podjetnik in Nestrankarski ljudski listi gibanja Zdrava družba sem se pridružil predvsem zaradi omejevanja človekovih pravic, in ker močno verjamem v Glas ljudstva, ki izraža svobodno voljo in z dejanji potrjuje pripadnost svojemu narodu.

dunja-matijasec

Dunja Matijašec Hödl

 • Volilni okraj: Ruše, Maribor 2
 • Številka na glasovnici: 3

Kot mama, ženska in pravnica bom vedno na strani otrok. Na strani ljudstva, demokracije in enakopravnosti. Za zdravo in varno okolje, za spoštovanje osnovnih človekovih pravic. Za svobodo govora in dela ter izbire zdravljenja. Za svobodno odločanje o lastnem telesu. Za vladavino prava. Za svobodo!

tanja-milicic

Tanja Miličić

 • Volilni okraj: Maribor 1
 • Številka na glasovnici: 3

Sem učiteljica, mama, velika ljubiteljica narave in aktivnega življenja. Moja želja je, da bi ljudje ponovno začeli sobivati drug z drugim in se zavedali kako pomembno je sodelovanje med nami, četudi ne mislimo enako. Zavzemala se bom za pristno sodelovanje z ljudmi v lokalnem okolju in spremembe na zakonodajnem področju (referendumsko odločanje, ukinitev imunitete, odpoklic poslanca, predsednika in vlade, …).

joca-lipus

Joca Lipuš

 • Volilni okraj: Maribor 3
 • Številka na glasovnici: 3

Poklicno kot učiteljica in organizatorka prehrane, privatno pa kot mama, verjamem, da lahko na kolektivni ravni spremenimo marsikaj. Do Skupnih ciljev lahko pridemo z aktivnim sodelovanjem in povezovanjem v gibanju Zdrava družba. Zavzemala se bom ZA učenje za življenje, kako biti človek človeku in skupaj sobivati v sožitju. Na področju prehrane že sodelujem z lokalnimi kmetijami in se bom tudi v bodoče zavzemala ZA samooskrbo Slovenije.

ziga-zebec-1

Žiga Zebec

 • Volilni okraj: Maribor 4
 • Številka na glasovnici: 3

Sem znanstvenik s področja molekularne mikrobiologije in se zavzemam ZA ukinitev vseh neučinkovitih ukrepov povezanih s covid19 ter ZA svobodo odločanja. Želim si delovati v dobro človeka in narave, zato sem se pridružil nestrankarski ljudski listi Gibanja zdrava družba. Skupaj nam bo uspelo, da vrnemo oblast ljudstvu in spremenimo Slovenijo v državo, ki deluje v dobro svojih državljanov.

ljiljana-radosavljevic

Ljiljana Radosavljević

 • Volilni okraj: Maribor 5
 • Številka na glasovnici: 3

Kot magistrica jezikoslovja, prof. matematike in slovenščine opravljam svoje učiteljsko poslanstvo na OŠ. A sem predvsem mati, hči, prijateljica, človek, ki si prizadeva za socialno pravičnejši svet, za dosledno spoštovanje temeljnih človekovih pravic s poudarkom na zaščiti naših otrok pred vsakršnimi zlorabami, tudi države. Za svet svobode, ustvarjalnosti, srčnosti, miru, sožitja z naravo in dostojnega življenja za vse!

valentin-lorencic-1

Valentin Lorenčič

 • Volilni okraj: Maribor 6
 • Številka na glasovnici: 3

Moja vizija je, da se corona tiranija preneha popolnoma. Sem relativno miren človek ampak, ko vidim takšne laži in prevare, kot so se dogajale v zadnjih 2 letih pa se moram oglasit in angažirat. Zakoni naj zagotavljajo red in mir na pošten in razumen način.

dusan-cesic

Dušan Ćešić

 • Volilni okraj: Maribor 7
 • Številka na glasovnici: 3

Zato, ker si želim dela z načelnimi in vztrajnimi ljudmi, kateri so za boljši jutri pripravljeni stopiti na težjo pot. Zato, ker nisem politično in kapitalno obremenjen, in razumem tegobe vsakdanjega človeka. Zato, ker imamo dovolj razdvajanja, omejitev in laži. Želim si povezovanja in svobode za vse ljudi. Zato, ker je za svoja dejanja potrebno prevzet odgovornost. Dovolj mi je izgovorov in prelaganja bremena na tuja ramena. ZATO sem NESTRANKARSKA LJUDSKA lista.

klaudija-dolencic

Klaudija Dolenčić

 • Volilni okraj: Lendava
 • Številka na glasovnici: 19

Globok notranji občutek, kakor tudi zavedanje, da je vsak izmed nas tisti, ki lahko pripomore k spremembi, ki jo želi videti v svetu, me je opogumila, da se prvič v življenju aktivno vključim z vsem svojim znanjem in darovi v soustvarjanje lepše in boljše prihodnosti za vse nas.

tamara-zadravec

Tamara Zadravec

 • Volilni okraj: Ormož
 • Številka na glasovnici: 19

Moja super moč je biti človek do sočloveka – jaz te čutim, vidim in slišim. Od nekdaj me najbolj prizadenejo krivice, zato sem se vedno in se še zmeraj borim za tiste, ki tega sami ne znajo ali ne zmorejo. Nisem popolna, vendar se vsak dan trudim biti najboljša verzija same sebe.

bojan-lipovec

Bojan Lipovec

 • Volilni okraj: Ljutomer
 • Številka na glasovnici: 19

Stopiti moramo skupaj, da zagotovimo naslednjim generacijam kvalitetno življenjsko okolje v svobodni Sloveniji. Kot mnogi izmed vas, sem tudi jaz človek z veliko življenjskih izkušenj, ki so me pripeljale do razumevanja vrednot in vrlin, ki jih kot posameznik in družba nujno potrebujemo za srečno življenje.

roman-plohl

Roman Plohl

 • Volilni okraj: Murska Sobota 1
 • Številka na glasovnici: 19

ZA ohranjanje naše kulturne in naravne dediščine. ZA mir, svobodo in razumevanje med ljudmi in narodi. Država Slovenija mora postati resnično suverena zastopnica svojega ljudstva, v odnosu država – človek, mora biti človek na prvem mestu, saj mora biti država v službi človeka in ne obratno!

stojan-habjanic-1

Stojan Habjanič

 • Volilni okraj: Murska Sobota 2
 • Številka na glasovnici: 19

“Vsak dobi varčen in zdrav dom, lahko v mestu ali na vasi, z vrtom, morda njivo, za starejše rajska naselja – po cenah dosegljivih za vse generacije! Gremo na sprehod, s kolesom naokrog, peš po hribih, s čolnom po reki, k prijateljem na kozarček – povsod samo veselje in radost.” To so moje sanje, živim zanje.

petra-strgar-riznar

Petra Strgar Rižnar

 • Volilni okraj: Gornja Radgona
 • Številka na glasovnici: 19

Sem mati dveh najstnikov, ob katerih sem spoznala pomen uživanja zdrave ekološke hrane. Skrb za zdravo telo in okolje je najboljša preventiva pred novodobnimi zdravstvenimi in okoljskimi izzivi. Želim prispevati k družbi, ki bo zagotavljala dostop do različnih metod zdravljenja in svobodo odločanja.

damir-lenart

Damir Lenart

 • Volilni okraj: Lenart
 • Številka na glasovnici: 19

Sem prometni tehnik, zaposlen na Slovenskih železnicah. Rad sem športno aktiven in igram kitaro. Verjamem, da smo ljudje sposobni sami odločati o sebi, zato potrebujemo suverenost države nazaj. V družini skrbimo za samooskrbo, saj se zavedamo pomena zdrave hrane in čiste vode – tudi za obstoj prihodnih rodov.

jernej-miklosic

Jernej Miklošič

 • Volilni okraj: Pesnica
 • Številka na glasovnici: 19

Vrnimo pogoje za dostojno, svobodno in srečno življenje prebivalcem Slovenije ter zagotovimo možnost odločanja o zadevah, ki vplivajo na naša življenja. Uveljavimo spoštovanje ustave, zakonodaje, osebne nedotakljivosti in svobode. V odnosu do drugih držav pa neodvisnost in suverenost Slovenije.

robert-krizanic

Robert Križanič

 • Volilni okraj: Ptuj 1
 • Številka na glasovnici: 19

Direktor na Povod, Zavod za kulturo in razvoj mednarodnih odnosov v kulturi. Menedžer v kulturi, vodja nacionalnih in mednarodnih programov na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja, trajnosti in medkulturnega dialoga. Zavezan ekologiji in zdravemu razumu.

tamara-peklar-korosec

Tamara Peklar Korošec

 • Volilni okraj: Ptuj 2
 • Številka na glasovnici: 19

Kot zagovornica individualnosti, raznolikosti, naravnega otroštva in vzgoje v svobodi, delujem predvsem v bran tistih, ki se še ne morejo postaviti zase – otrok. Moj najvišji ideal je ČLOVEK in ker verjamem v dobro delujem kot aktivna državljanka v povezovanju in preseganju nemogočega.

tomislav-kirbis

Tomislav Kirbiš

 • Volilni okraj: Ptuj 3
 • Številka na glasovnici: 19

Skrb za zdravje je skrb za okolje. Pridelava zdrave hrane, ki nas izgrajuje – ščiti tudi planet. Redno gibanje v naravi okrepi telo, posledično zdravje in zbistri tudi um. Zdravo pamet nujno potrebujemo za izzive sodobnega časa in za vse spremembe, ki jih moramo uvesti, da vrnemo človeku dostojno življenje.